perjantai 19. helmikuuta 2010

M #13: Eduard Uspenski - Fedja-setä, kissa ja koira

Fedja-setä on kuusivuotias poika, joka päättää muuttaa omilleen maaseudulle. Mukaansa hän ottaa Matroskin-kissan ja näin kaksikko lähtee linja-auton kyydissä kohti pientä Prostokvashinon kylää. Perillä he tapaavat Musti-koiran ja yhdessä kolmikko etsii kodin kylän tyhjillään olevista asunnoista, joita onkin koko liuta kyläläisten muutettua joukolla uuteen kerrostalokompleksiin.

Asetuttuaan taloksi siistivät uudet asukkaat talonsa asumiskuntoon. Pian he hankkivat myös Mirri-lehmän sekä Mitja-traktorin. Sekä Matroskin että Musti ovat siitä erikoisia eläimiä, että he ovat oppineet puhumaan entisen omistajansa, professori Sjominin huostassa. Fedja-setä ja kumppanit nauttivat vapaudesta ja toveruudesta, kunnes Fedja-setä kylmettää itsensä ja sairastuu. Fedja-sedän vanhemmat tulevat hätiin ja vievät hänet kaupunkiin paranemaan. Matroskin ja Musti päättävät jäädä maalle asumaan ja kutsuvat Fedja-sedänkin lomilla käymään.

Mukavasti episodeittain etenevä tarina jaksaa viehättää hieman lukijaa ja kirja onkin erittäin suosittu Suomessa. Suosittelen lämpimästi

Eduard Uspenski: Fedja-setä, kissa ja koira
(Otava, 1974 (suomeksi 1975), 112 s.)

Kokonaistilanne:
2586/15600 sivua
13/52 kirjaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti